5 tips för ett fräschare badrum – utan att renovera

Att genomföra en ordentlig badrumsrenovering från grunden kan vara nödvändigt i vissa fall, men inte alltid. Den enda gången det egentligen är ett måste är när tätskikt och annat avgörande för funktionen har gjort sitt. Många vill renovera genomföra en badrumsrenovering bara för att dom inte är nöjda med hur det ser ut – men det finns många enkla vägar att få för att få ett fräschare och nyare känsla i badrummet.

Måla fogarna

Badrum med kakel och/eller klinker har tillhörande fogar som med tiden inte ser så trevliga ut. Det är dock inte en anledning att genomföra en badrumsrenovering – ett enkelt sätt att förnya och fräscha upp är nämligen att använda sig av en speciell fogfärg som enkelt stryks i fogarna och lämnar ett rent och snyggt resultat. Dessutom är det ett billigt sätt att förnya och det kommer göra större skillnad för helheten än man kanske kan tro.

Byt ut spegeln

En badrumsspegel är ofta stor och tar upp ganska mycket fokus i rummet. Ett annat sätt att enkelt förnya för en billig peng, utan att genomföra en badrumsrenovering, är helt enkelt att sätta upp en ny spegel. Välj en modell som ger hela badrummet en ny stil – kanske en gammaldags med maffig ram eller en modern med inbyggd belysning.

Ny förvaring

Ett tredje tips för att fräscha upp och förnya badrummet utan att genomföra en stor badrumsrenovering är att se över förvaringen, och fylla på med nya utrymmen att ha saker på om det behövs. Är det stökigt och rörigt i badrummet, och om alla saker inte har sin egen plats, så påverkar även det helheten – men på ett negativt sätt. Det kan räcka att sätta upp någon öppen hylla på väggen att ha handdukar, doftljus och kanske något annat fint på för att skapa en helt ny känsla i rummet.

Fyll upp med grönt

Grönt är skönt, och så även i ett badrum. Små saker gör som sagt stor skillnad och bara genom att fylla upp med gröna härliga växter i olika storlekar och former kommer badrummet garanterat att kännas fräschare genom https://badrumsrenoveringstockholmslän.se/ – även här utan att ens behöva fundera på en badrumsrenovering. Växter bidrar till en ombonad miljö och det finns många gröna växer som klarar av att stå i mörka rum, vilket badrum ofta kan vara.

Använd kakeldekor

En åtgärd som förvisso skulle kunna klassas som en badrumsrenovering men i liten skala är att sätta kakeldekor på gammalt kakel. Väljer man att täcka alla kakelplattor i ett helt badrum blir det ganska dyrt men man kan göra det billigare genom att endast piffa upp en del.

Gör ett mönster på en av väggarna, sätt en bård runt hela rummet eller klä några plattor på måfå. Genom att bara använda kakeldekor på några av plattorna blir det inte dyrt samtidigt som det ger ett nytt utseende i badrummet.

Det finns mycket man kan göra i ett gammalt badrum utan att genomföra en badrumsrenovering efter konstens alla regler. Små detaljer gör stor skillnad för helheten och dessutom sparar man mycket pengar genom att bara fräscha upp på olika punkter istället för att riva ut och göra om allt.