Lån utan ränta är ett relativt nytt sätt som privatpersoner kan låna pengar på https://snabblån.io. Den här typen av lån riktar sig till dig som vill slippa betala mer för lånet än du egentligen behöver, men som samtidigt kan hantera en kort återbetalningstid. Eftersom lån utan ränta är ganska ovanliga är de inte alltid så lätta att hitta. Ofta handlar det dessutom om lägre lånebelopp och en återbetalningstid på 30 dagar.

Vad är det då för lån som är helt räntefria? I de flesta fall är det snabblån och SMSlån som det handlar om. Letar du efter ett privatlån eller bolån utan ränta kommer du att få leta i en evighet. Det finns även många kreditbolag som kan erbjuda räntefri delbetalning under en viss period, men det är inte riktigt samma sak som att ansöka om ett lån och kunna använda pengarna till precis vad som helst. Här kommer vi att berätta mer om räntefria lån, hur de fungerar och vad som är viktigt att tänka på.

Vad är ett räntefritt lån?
Ett lån utan ränta (räntefritt lån) är ett lån där du bara behöver betala tillbaka det belopp som du faktiskt har lånat. Du behöver således inte bry dig om den nominella räntan som annars ökar den månatliga avgiften. Dock är det viktigt att vara medveten om att du inte kan låna några större belopp och att dessa lån främst erbjuds till nya kunder. Det kan t.ex. vara aktörer som erbjuder SMSlån och som har 30 dagars räntefria lån till alla nya kunder.

Är ett räntefritt lån gratis?
Att låna utan ränta kan låta som den mest optimala lösningen, men kom ihåg att ett räntefritt lån inte är helt gratis. Du kan fortfarande behöva betala en hel del andra avgifter som gör att lånet kommer kosta dig mer än själva lånebeloppet. De vanligaste avgifter som du kan behöva hantera är bland annat administrationsavgift, aviavgift och uppläggningsavgift. Tänk således på detta innan du tar ett räntefritt lån och låter den räntefria perioden locka dig alldeles för mycket.

Vart hittar man räntefria lån?
Det finns dessvärre inte allt för många långivare och banker som erbjuder räntefria lån, men det är inte helt omöjligt att hitta. Du måste bara veta vart du ska leta. Här rekommenderar vi att du använder dig av en opartisk jämförelsesida för att hitta ett räntefritt lån som passar dig. Återigen vill vi påpeka att du inte kommer hitta ett lån som är räntefritt under flera månader, utan att det främst handlar om några enstaka veckor.

Vill du ha ett lån med en längre räntefri period är det bättre att välja en kredit hos ett företag eller räntefri delbetalning om det är ett alternativ. Vid räntefri delbetalning, t.ex. när du köper möbler, är det inte omöjligt att få upp till 12-24 månader utan ränta.

Categories: Snabba lån

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *