Om du ska ta ett lån finns det några olika typer av lån att välja på hos https://företagslån.net . De lämpar sig också för olika ändamål. Villkoren kan också skilja sig väldigt mycket vilket är anledningen till att du bör ha koll på de olika lånealternativen som finns.

Privatlån
Om du ska ta ett lån för någon typ av konsumtion är privatlån ett alternativ. För ett privatlån krävs ingen säkerhet som vid exempelvis ett bolån. Det betyder att långivaren bedömer att du kommer kunna betala tillbaka lånet utan att ta någon av dina ägodelar som säkerhet. Summan på ett privatlån kan variera mycket och kan ligga på allt mellan några tusenlappar till flera hundra tusen kronor. Exempel på vanliga situationer där ett privatlån kan bli aktuellt är en semesterresa eller kanske för att slå ihop flera mindre lån till ett för att få bättre ränta.

Bolån
När du ska köpa en bostad så som ett hus eller en lägenhet kommer du troligtvis behöva ta ett bolån. Banken lånar dig pengar till din bostad mot att du lämnar den som säkerhet. Eftersom bolån oftast handlar om stora summor är det nödvändigt för bankerna att ta ut denna säkerhet så att de inte förlorar pengarna de lånat ut. Det är också en fördel för dig eftersom du vet att du kommer att kunna betala av lånet när du säljer huset, förutsatt att bostadspriserna inte sjunkit mer än du hunnit betala tillbaka när du säljer huset. Räntan på bolån är oftast lägre än andra typer av lån och är därför det bästa alternativet om du ska köpa en bostad. För att få ta ett bolån kräver bankerna en kontantinsats som är 15 procent av priset. Det innebär att du endast kan ta ett bolån på 85 procent av inköpspriset.

Snabblån
Om du någonsin behövt pengar snabbt samt haft dålig kreditvärdighet kanske du har funderat på att ta ett snabblån. De långivare som erbjuder snabblån har lägre krav på låntagaren än vid andra lån som exempelvis privatlån eller bolån och är därför lättare att få. Det finns många låneföretag där man kan få ett snabblån även om man har betalningsanmärkningar eller saknar fast anställning. Vissa långivare kan dessutom godkänna en låntagare även om denna har skulder hos Kronofogden. Nackdelen med snabblån är att de vanligtvis har hög ränta. Därför används snabblån oftast till mindre utgifter som kan betalas tillbaks relativt snabbt.

Kredit
Att handla på kredit har blivit väldigt vanligt och många äger någon typ av kreditkort. Det innebär att du har en summa som du kan handla för på kortet och som du sedan betalar tillbaka enligt de villkor som företaget ebestämt. Vanligtvis betalar man en fast summa för kreditkortet månadsvis eller årsvis plus ränta på det som man handlar för. Sedan betalas en minsta avgift in varje månad på krediten du använt. En fördel med kreditkort är att det är smidigt att få sina köp samlade och när du betalat in din kredit kan du oftast använda den igen. Du kan också skaffa en kredit utan ett kort. Det är vanligt att exempelvis snabblån ger en kredit som du kan använda genom att göra uttag och insättningar via nätet.

Avbetalning
I många butiker finns alternativet att handla på avbetalning, som egentligen är detsamma som att ta ett lån. I avtalet står vad du kommer betala i ränta och andra avgifter som exempelvis uppläggningsavgift och aviavgift. Ska du köpa elektronik eller möbler kan det vara ett alternativ att handla på avbetalning. Liksom vid andra typer av lån står det i avbetalningsplanen hur mycket du förväntas betala in varje månad tills dess att hela lånet är betalt.

Categories: Företagslån

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *