Om du lockas av tanken att finnas på plats där det skett en vattenläcka och vara hjälten som ordnar problemet kan rörläggare eller att bli bra rörmokare vara något för dig. Men det är ju inte bara att söka jobb som rörläggare. Du behöver ha en utbildning också. Är du intresserad av att studera till rörläggare för att i framtiden börja jobba som rörläggare kan denna artikel vara för dig. I denna artikel kommer du att få veta allt om vad en rörläggare gör, vilken utbildning som krävs och hur du sedan går tillväga när det är dags att komma ut i arbetslivet. 

Vad gör en rörläggare? 

En rörläggare är lite vad det låter som. En person som jobbar med att lägga rör. Rörläggaren är den man ringer till om det skett en vattenläcka. Jobbet som rörläggare innebär att du reparerar trasiga rör och ser till att de är fungerande igen. Dessa rör brukar oftast leda vatten och avlopp. Men numera kan en rörläggare även jobba med att dra gasledningar och fjärrvärme vilket innehåller varmvatten och används för att värma upp bostäder, byggnader och fastigheter. 

Det är vanligt att en rörläggare arbetar utomhus och tillhör ett arbetslag. Därför är det viktigt att du har förmågan att arbeta med andra men kan också arbeta individuellt. 

En rörläggares arbetsplats kan variera från vecka till vecka. Ibland kan du arbeta på samma ort som du bor på. Men arbetet som rörläggare kan också innebära resor till och från jobbet och om resan är alltför lång kan du periodvis behöva bo på orten där arbetet sker vilket kan vara bra att ha i åtanke innan du utbildar dig till rörläggare. 

Categories: Rörläggare

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *