Vissa är självlärda medan andra har utbildat sig inom att skapa hemsidor. Oavsett vilken bakgrund man har så är tips alltid bra att få. Det finns idag en stor marknad för de som vill skapa hemsidor. Företag törstar efter människor med kunskap om både hemsidor och SEO. Idag så har de flesta verksamheter en hemsida. Oavsett om det är en restaurang, butik eller företag så kan man hitta de flesta online. 

Välj din målgrupp 

Ett av de första tipsen är att man bör tänka ut vilken målgrupp man vill rikta in sig på. Därefter kan man utforma både design och text efter målgruppen. Till exempel så pratar ungdomar idag på ett annat sätt än vad äldre gör. Säljer man till exempel kläder med inriktning på skate- och streetwear så kanske man vill använda ett mer ungdomligt språk. Det första man behöver veta är som sagt vilka man vill locka till sin hemsida. 

Bilder och texter till hemsidan 

Nästa steg är att välja ut bilder som passar till designen. Man kan antingen ta egna bilder eller så kan man använda gratisbilder. Det går även givetvis att anlita en fotograf och ta produktbilder ifall man säljer produkter. Målet med hemsidan bör vara att se till så att design, bilder och text passar ihop. Man kan till exempel göra hemsidan mer levande genom att lägga till animationer. Saknar man erfarenhet och kunskap inom detta ämne finns det kunnigt folk som jobbar med grafisk design, ring din SEO-firma. 

Ha uppdaterade kontaktuppgifter 

En av de viktigaste sakerna som måste finnas på hemsidan är kontaktuppgifter. Helst skall man ha ett telefonnummer då de flesta föredrar att ringa. Har man svårt för att ta emot samtal kan man istället ha ett formulär på hemsidan där kunder kan skriva sin fråga/beställning. På så sätt kan du i lugn och ro besvara alla meddelanden sen. Man bör dock så fort som möjligt se till så att det finns ett telefonnummer då det är det bästa kontaktsättet. 

Håll hemsidan uppdaterad 

Det är lätt att glömma bort sin hemsida när man väl är igång med sitt företag. Dock så är det viktigt att uppdatera hemsidan för att kunder och blivande kunder skall se att företaget fortfarande är aktivt. Genom att uppdatera skapar man ett förtroende mellan företag och kund. Många gillar också att ha bloggar där man kan ge tips eller bara uppdatera om vad som händer. Ett tips är att verkligen försöka skapa en dialog och kontakt med kunderna. Då är det större chans att de återvänder och köper. Har man produkter som man säljer kan man lägga upp nya produkter samt se till så att informationen stämmer. Till exempel tar en produkt slut är det viktigt att man skriver det på hemsidan. 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *