Ibland vill man göra något åt köket, ge det ett ansiktslyft eller förbättring som inte kostar skjortan eller tar för mycket tid. Här kommer tio köksrenoveringar som på ett enkelt sätt ger ditt kök ett nytt utseende. 

1# Köksö 

Om du har ett lite större kök kan en köksö göra stor skillnad i ditt kök. En köksö är både praktisk och snygg. Du har ett extra bord att arbeta vid. Under större bjudningar kan du ställa fat, mat och tårtor på köksön. Då får ni mer plats vid matbordet. Till vardags är det trevligt att ha fruktfat och grönsaker på köksön. 

2# Köksbänken 

Är du trött på din gamla nötta köksbänk? Att byta köksbänk kommer omgående ge köket ett nytt utseende. Det blir också roligare när du lagar mat. Varför inte satsa på en köksbänk i granit eller ett vackert träslag som du regelbundet oljar för att behålla fräschören? 

3# Ny spis 

Om din spis är gammal och gräddar ojämnt kan det vara dags att byta spis. Om du inte har en induktionshäll har du något att se fram emot. En induktionshäll kommer både göra att köket ser modernare ut och gör matlagningen roligare. 

4# Köksluckorna 

Att måla eller byta ut köksluckorna gör stor verkan i köket. Det är ett enkelt sätt att skapa en ny upplevelse i köket. Om du haft ett vitt kök under ett tag kommer det att kännas härligt att få in mer färg och vice versa. 

5# Knopparna 

Om du inte har så mycket tid eller pengar kan du alltid byta ut knopparna på dina köksluckor. En liten detalj som kan ge ett rum mer personlighet. 

6# Dina köksfönster 

Om köket känns lite mörkt eller om köksbordet och fönsterna inte är parallella kan större fönster göra köket trevligare. Mycket ljus i köket hjälper humöret vintertid, förutom att det både är snyggt och modernt. 

7# Nya kranar 

Det finns kranar och så finns det kranar. Höga välvda vattenblandare gör verkligen susen för att lyfta ett kök. Antingen satsar du på minimalistiskt ultramodernt eller en äldre modell med mycket patina enligt badrumsrenoveringstockholmslän.se/. 

8# Väggarna 

Väggarna i ett kök behöver regelbundet målas eller tapetseras om. Det stänker mat på väggarna – och inte bara vid spisen. Eftersom det är ett rum som används mycket blir det ett naturligt slitage. Tonåringar som vickar med stolen mot väggen skapar märken. Hunden som slafsar när den dricker vatten. Och småbarnen som råkar skapa graffiti på väggarna. Ny färg eller nya tapeter kommer ge dig ett nytt kök. 

9# Golvet 

Ett bra köksgolv märks inte. Det bara finns där och är lätt att rengöra och samlar vare sig damm eller tomatmärken. Om du längtar efter ett golv med personlighet kan du lägga in trägolv. Ett vackert och slitstarkt golv som passar överallt. 

10# Taket 

Om du gör något med väggarna, golvet eller köksluckorna kommer du plötsligt inse att innertaket i köket är gråaktigt och prickigt. Om du är less på vita innertak kan du sätta in träpanel som tak. Med fördel målar du träet i ljus lasyr, så att ådringen syns igenom. 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *