Om du är i processen att lära dig snickra bör du vara beredd på att det kommer ta lång tid. Att snickra är en sådan sak som många lär sig medan de håller på. Nya problem kan alltid uppstå och nya lösningar kan behöva göras. Det handlar i grund och botten om att komma in i tänket och lära sig problemlösning som är viktigt för att bli skicklig på att snickra. 

Ta hjälp vid behov 

Var inte rädd för att ta hjälp. Allt är roligare när man är fler. Ta hjälp av familj eller vänner om du planerar ett större projekt och lös saker och ting tillsammans. Det blir betydligt mycket enklare att hitta kreativa lösningar när man slår flera huvuden ihop.

Lägg upp ett schema 

Oavsett vad för snickeriprojekt det handlar om är det otroligt viktigt att lägga upp ett schema. Räkna alltid med att projektet kommer ta längre tid än vad du först räknar på. Lägg upp ett schema för ditt byggprojekt så du delvis hinner klart inom deadline och delvis inte blir helt uppslukad av projektet. Om du tycker det är väldigt roligt med ditt projekt är det lätt att bli helt uppslukad och tappa fokuset på övriga livet. Kom ihåg att prioritera ditt jobb, din familj och ditt övriga liv. Lägg därför upp ett schema och skriv ner när du kan arbeta med ditt projekt. Följ sedan schemat noga så du inte blir helt uppslukad av projektet. Det kan vara smart att utgå från fasta tider genom att exempelvis arbeta 5 timmar varje helg eller 2 timmar varje måndagskväll. Hur du lägger upp det är helt upp till dig.  


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *